Manuela van der Gugten wint Beauty Award 2018 – Newcomer of the Year

“Wauw, wat een fantastisch nieuws!” zo reageerde Manuela van der Gugten toen zij van de jury het verlossende woord te horen kreeg. Manuela van der Gugten is beloond met de Beauty Award 2018 in de categorie Newcomer of the Year. Tijdens de feestelijke gala-avond in het NBC Congrescentrum Nieuwegein en in een zaal vol professionals, collega’s, vrienden en familieleden nam Manuela trots en blij haar prestigieuze award in ontvangst.

De jury over Manuela van der Gugten: “Deze gedreven schoonheidsspecialiste heeft aan de jury laten zien hoe je een vernieuwende schoonheidssalon anno 2018 neerzet. Haar persoonlijke inzending liet de eigenheid van haar bedrijf zien en ook de Mystery Guest bevestigde het positieve beeld van de jury. Manuela heeft als newcomer een goede start gemaakt, waarbij er naast de vakkennis ook oog is voor het ondernemerschap. Een combinatie die mooie resultaten oplevert.”

“Het heeft mij veel gebracht om mee te doen aan deze wedstrijd. Genomineerd zijn was al top, maar winnen is natuurlijk een feestje. Een kroon op mijn werk, teken dat ik goed bezig ben en dat anderen dat erkennen én waarderen.”

Tijdens deze wedstrijd moest Manuela uit haar comfortzone. Zij overwon haar bescheidenheid en werkte hard om meer zichtbaarheid te creëren. Daarvoor was het nodig om de focus op haar bedrijf Blush & Co aan te scherpen. “Mijn drie pijlers zijn: skin, health & make-up. Oftewel, in de combinatie van juiste voeding en huidverzorging werken aan een gezond en stralend uiterlijk.”

“Ik heb de afgelopen weken veel nieuwe mensen ontmoet, mijn netwerk kunnen vergroten en een bredere kijk op mijn vak gekregen. Het is bijzonder om de passie en liefde voor het vak die ikzelf heb, ook bij anderen te ervaren. “

De Beauty Awards kwamen voor Manuela op het juiste moment, vlak na een carrièreswitch. “Ik ben trots op wat ik bereikt heb. En het smaakt naar meer! Maar eerst is het tijd om feest te vieren en mijn klanten te bedanken, want zonder hun vertrouwen had ik dit nooit bereikt.”

Een vakjury beoordeelde begin dit jaar de inzendingen op vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden en een mystery guest toetste vervolgens de kwaliteit in de praktijk. Daarna volgde een presentatie aan de jury. Uiteindelijk zijn op 22 april 7 kandidaten beloond met een beauty award in verschillende categorieën: Newcomer of the Year en de regionale schoonheidsspecialisten van het jaar regio, de schoonheidssalon van het jaar, klein en groot en winnaar van The Best Beauty Product of the Year.

Tekst geschreven door: May-lisa de Laat, De Laat Communicatie
Foto gemaakt door: Rokki Fotografie, Marline Schoneveld